Första skoptaget

Idag var det äntligen dags för tjuvstart på markarbetena. Första skoptaget är nu äntligen avklarat. Jag åkte ut till tomten vid lunchtid för att se hur långt de hade kommit med friläggningen av berget. Det var skönt att äntligen få en bild av hur berget såg ut under jordlagret.

Det såg ungefär ut som vi hade trott, men det fanns även en del överraskningar.

DSC_0254

De hade grovt måttat in höjden på huset som står på vår nybyggnadskarta. Efter det så kommer vi nog bestämma att vi ska sänka huset en del då det kommer passa bättre på tomten och minimera mängden fyllnadsmaterial. När de hade frilagt berget klart så skulle de göra nya lite noggranna mätningar för att se hur mycket av berget som vi behöver spränga bort.

Nu är det bara att avvakta en kostnadsuppskattning för vad sprängningen kommer att kosta. Förhoppningsvis räcker den extra summa som vi avsatt i vår budget.

DSC_0255

DSC_0256

Det ser ut att vara mer berg att spränga än vad det är. Då tanken är att huset ska ligga en bit över gatan för att behålla den befintliga höjden på tomten, behöver vi därför inte spränga bort allt berg utan kommer bara spränga bort det som är i vägen för huset och garageuppfarten, samt en del så vi kan få till trädgården som vi vill.

Hoppas att vi kan komma vidare med sprängningen inom kort. Övriga markarbeten samt grundläggning kommer sedan påbörjas runt V17.

/Daniel

 

 

 

 

 

 

2 reaktioner på ”Första skoptaget

  1. Marcus

    Spännande och följa ert husbygge! Vi har just påbörjat ett husbygge med Eksjöhus i Norrköping (inte gjort slutbeställning än). Har ni fått någon grov uppskattning på vad sprängning och extra markarbete kommer att kosta?

    Gilla

    1. Kul att du hittat hit. Vi har fått en uppskattning på sprängningen inkl besiktningar mm på ca 115000kr. Förhoppningsvis har de tagit till marginaler så slutnotan blir något lägre. Övriga extra kostnader för markarbeten har vi ingen uppskattning på än. /Daniel

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s