Byggstart på riktigt

Tidigare i veckan har äntligen bygget kommit igång på riktigt. De började ganska omgående med markarbetena efter att vi fått startbeskedet.

Då markentreprenören inte tyckte att vår idé att använda sprängstenen till stödmur var bra, så har vi nu lagt ner den idén. De har nu börjat köra bort sprängstenen på vändande transport när de får grus och annat material till tomten.

Pratade även med vår KA som varit ute på tomten och tillsammans med vår markentreprenör kollat över höjdsättningen på hus och garage. Så nu har vi fastlagt vilka höjder som ska gälla och det blev som vi ville.

I torsdags var vi ute till tomten för att se hur långt de hade kommit. De hade kommit mycket längre än vad jag trodde. De har schaktat ut för hus och garage och gjort en grovutsättning av huset. Alla hörn var utsatta utom ena hörnet på huset som just nu hamnar mitt i sprängstenen. Vi fick nu en bättre bild över hur det kommer att se ut.

Vi har fått en rätt stor hög med lerjord bakom huset efter schaktningen. Förhoppningsvis kan de hjälpa oss att jämna ut tomten på baksidan med massorna och använder det som behövs på framsidan och sedan kör bort resten så att vi slipper flytta på högen själva.

Imorgon ska vi träffa markentreprenören på plats på tomten för att gå igenom en del saker och förhoppningsvis får vi en liten genomgång av grundläggningen.

Här kommer lite bilder på hur det ser ut på tomten just nu.

DSC_0297

DSC_0299

DSC_0300

DSC_0301

DSC_0302

//Daniel

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s