Flytta sten

Idag åkte vi och skaffade oss en skottkärra samt ett par trädgårdsredskap. Efter lunch åkte vi sedan till tomten och påbörjade arbetet med att rensa tomten på stenar. I schaktmassorna de har jämnat ut tomten med finns det en hel del stenar både naturliga och en del från den tidigare sprängningen.

Vi gick över hela tomten en vända och plockade upp de stenar vi hittade, förutom en sten som var för stor för att klara av med vår spade. Vi får skaffa oss ett spett så ska vi nog lyckas flytta även på den. Blir nog ett par vändor till över tomten innan vi hittar alla stenar, de är ibland väl kamouflerade mot lerjorden.

DSC_0340.JPG

Efter ca två timmar hade vi fått ihop denna hög med stenar. Skottkärran fick ta en hel del stryk idag.med ett par rätt stora stenar. Hoppas att skottkärran vi köpte för inte allt för mycket pengar, klarar ett par vändor till över tomten.

En del av stenarna kommer vi att använda på tomten, tex i slänten ut mot gatan där Renate har tänkt att göra en plantering med olika marktäckande växter bland stenarna. Men det får hon skriva om själv senare.

Plattan blev inte gjuten denna vecka som jag trodde efter att ha pratat med rörmokaren. Får väl se när de gjuter den, förhoppningsvis under den kommande veckan så att den hinner torka en del innan huset kommer.

/Daniel

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s