Projekt målning påbörjat

Bygget fortsätter i värmen. Åkte ut och tittade till huset snabbt efter jobbet i torsdags, då hade de fått upp takpapp och nästan all strö- och bärläkt. De hade även fått upp ett par av takfotsbrädorna och påbörjat monteringen av stuprören.

I torsdags  skickades färgen för utomhusmålningen i torsdags men färghandlaren sa att det var tveksamt att vi skulle hinna få färgen innan helgen. Mycket riktigt så ringde de från Schenker och ville bestämma en leveranstid på tisdag. Då jag inte visste om det skulle finnas snickare på plats så hade jag först tänkt att åka ut och vänta på leveransen, men då jag sökte på sändningsnummret så såg jag att färgen redan var framme i Linköping och fanns på terminalen.

Jag fick låna en pickup av en avdelning på jobbet så jag kunde hämta färgen själv. Hämtningen gick väldigt smidigt då de på terminalen hjälpte mig att lasta pallen med färg direkt på flaket på bilen med deras truck.

Skönt att få tag i färgen innan denna långhelg, så idag har vi påbörjat vårt egna projekt att måla huset. Renate började med att grundolja ändträet medans jag påbörjade första strykningen på fasaden.

Vi har ett ett problem med målningen då vi inte når upp till nocken på huset från byggställningen då plattformen är placerad mellan våningsplanen på huset. Vågar inte ställa en hög stege på ställningen, vi passar på att måla så mycket som vi når när den står på plats så får vi istället fixa en egen högre ställning senare  i sommar.

Ett par bilder från huset.

DEA_2429DEA_2428

Nu är snickarna klara på taket tills takpannorna kommer, vet inte när den leveransen sker men förhoppningsvis kommer de i början av nästa vecka. De hade även påbörjat kompletteringen av fasaden vid skarvarna mellan väggblocken .

DEA_2431

En bit på väg, det tar tid när man är målningsnovis. Den färg som ingick från Eksjöhus är Teknos Nordica Eko. Efter att ha tittat på olika vita kulörer valde vi en som heter Snövit. Vindskivor, foder, knutar mm kommer att målas i en grå nyans. Så vi kommer att invertera färgerna på huset mot vad det är grundmålat från fabriken.

DEA_2432

Så här långt kom jag idag innan vi packade ihop och åkte hem. Det är lite pilligt att komma åt i alla skrymslen i lockpanelen, speciellt i anslutning mot fönsterfoder. Hoppas att det går fortare efter ett tag när man blivit mer van att hantera penseln.

Målningen fortsätter under morgondagen.

/Daniel

4 reaktioner på ”Projekt målning påbörjat

 1. Nina

  Gud vad roligt med en blogg om längtan hus!!!😊👏🏽 håller oxå på att ska bygga ett längtan nu -leverans av hus i morgon😊👍🏼

  Men nu en fråga: ingick det fasad färg i ert hus???? (Eller missuppfattade jag i texten?)

  Gilla

  1. Kul att höra att fler bygger Längtan. Då har ni en spännande dag framför er, det är häftigt att se huset komma på plats.

   Det stämmer bra att färgen ingick i vårt husköp. Vår säljare lade till färgpaketet redan till den första offerten vi fick.

   /Daniel

   Gilla

 2. Nina

  Men det var inget som ingick i ert grundutförande utan ni har fått betala extra för färgen? Som ett tillval typ av andra köksluckor än standard?

  Ja vi ser verkligen fram emot morgondagen😊 Ingen blogg, men vi har ett instagramkonto langtan_eksjohus om ni vill kika 😊

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s