Det går framåt.

Nu har snickarna nästan slutfört det utvändiga arbetet på huset. Under veckan har de monterat takfönstret och fått upp takpannorna på taket, det saknas ett par nockpannor på den lägre delen, annars är nog taket komplett tills kaminen och skorstenen kommer på plats.Utöver taket är det ett par andra mindre saker kvar på huset, på garaget är det nog i stort sett bara porten kvar att montera.

Det är kul att gå runt huset och hitta alla små detaljer som kommit på plats, tex stolpen vid entrén, lister vid takfoten mm.

Även vårt målningsprojekt går sakta men säkert framåt. Men då byggställningen endast täcker bottenplanet så når jag inte upp till de översta delarna på 1,5plans delen. Vågar inte ställa någon stege uppe på ställningen då det är lite vingligt redan innan så vi får lösa målningen där uppe med en egen lift, byggställning eller stege senare när byggställningen är borta.

Så här långt har vi kommit med målningen just nu. Även övre delen på baksidan samt övre delen på motstående sida mot garaget är målade. Vi har börjat med det som ska målas vitt så tar vi det gråa lite senare. Får se om vi börjar måla vindskivorna mot garaget gråa medans byggställningen står kvar.

DSC_0377

Trots att det har varit väldigt torrt sedan de reste vårt hus har det börjar titta upp lite gräs samt lite annan växtlighet lite här och var på tomten.

//Daniel

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s