Möte med elektriker

Idag hade vi ett första möte med vår elektriker på plats i huset. Då de skulle börja dra el i ytterväggarna så var det dags att gå igenom ritningen efter ändringar och lägga till en del tillval.

Vi började genomgången utomhus och la till 3 st ytterbelysningsarmaturer. Vi frågade om vi kunde få ett skymningsrelä med tidur för att styra all ytterbelysning, men fick istället ett förslag att installera ett astrour som håller koll på solens upp och nedgång. Vi la även till ett par extra uttag utomhus samt ett 3-fas uttag i garaget. Får väl se vad det kostar när offerten kommer.

KS_Modena_7331-000

En bild på den armatur vi har tänkt oss. Har inte beställt några än så det kan fortfarande ändra sig men just nu känns den rätt. Bild lånad från Konstsmide.

Inomhus har vi valt till totalt 9 st spottar i fönstersmygar och ett par vanliga lamputtag ovan fönstren i en del av rummen. Annars var det ett par flyttar av div uttag och brytare samt lite tomrör för bla högtalarkablar.

Resterande ändringar och tillval tar vi vid ett senare möte när samtliga innerväggar är uppe.

Idag var första gången vi kom in i huset sedan resningen. Vi har kunnat se att det hänt saker på utsidan av huset och en del saker när vi tittat genom fönstren utifrån. Det var även första gången vi var uppe på övervåningen, både jag och Renate tyckte att det var större än väntat. Ska bli intressant att se hur det blir när innerväggarna kommer på plats.

Tog lite bilder på ventilationsinstallationen på övervåningen. De har kommit ganska långt med alla ventilationskanaler.

 

//Daniel

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s