Genomgång av el nr 2

Nu har bygget äntligen kommit igång för fullt efter semestern. Förra veckan var både vår elektriker och rörmokare i huset och fortsatte med sina arbeten. Denna vecka har även snickarna varit på plats och monterat upp de sista innerväggarna.

I morse var vi ute och träffade elektrikern igen för att gå igenom justeringar av elen för resterande delar. Förra mötet gick vi igenom all el som rörde ytterväggarna samt utomhus så nu var det dags för innerväggarna. wp-1471635531982.jpg

Vi har valt till ett par uttag och flyttade ett par stycken. Vi gick även igenom  vilka rum som vi vill ha dimmer i. Vi valde även till spottar till badrummet på bottenplan, vi har funderat mycket fram och tillbaka om vi ska ha spottar eller en lampa. Skönt att ha tagit ytterligare ett beslut.

En av fördelarna med att bygga nytt är att man får chansen att förbereda med tomrör för diverse kablar till TV mm så att vi slipper ha synliga kablar. Jag har funderat mycket på hur detta ska se ut och fungera. Hoppas nu att jag har fått med allt så att det kommer fungera som jag vill.

Många kabelrör blir det i ett hus, så här såg det ut vid elcentralen idag.

 

När vi var på plats i huset passade vi även på att kontrollmäta på ett par ställen för att kontrollera att möblerna som vi tittat på får rum i de tänkta positionerna. Vi passade även på att mäta upp väggarna i badrummet på ovanvåningen så att vi kan beräkna hur mycket kakel vi ska köpa.wp-1471635541256.jpg

/Daniel

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s